Haberler
29 Eylül 2017
Osmaniye İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Kapılarını Girişimcilere Açıyor…
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonunda AB hibe fonu ile desteklenen ve Osmaniye Valiliği tarafından yürütülen “Osmaniye İş Geliştirme Merkezinin Kurulması Projesi” kapsamında yapımına başlanan Osmaniye İŞGEM kapılarını girişimcilere açmaya hazırlanıyor.
İŞGEM’ in işletmesinden sorumlu şirketin kuruluşu, Osmaniye Valiliği, OSB Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında tamamlandı.
Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde 37 bin 500 m2 alanda inşa edilen ve 10 bin 258 m2 kapalı alana sahip İŞGEM’ de, 16 adet 125 m2, 16 adet 250 m2 ve 6 adet 500 m2 büyüklüğündeki toplam 38 işlik, ekimEayının sonuna kadar tamamlanarak girişimcilerin hizmetine sunulacak.
İmalat sanayi, yenilenebilir enerji ve yazılım sektörleri başta olmak üzere, diğer sektörlerde de faaliyet gösterecek olan yeni girişimcilerini bekleyen İŞGEM; avantajlı kira bedelleri karşılığında iş yeri imkânı sağlarken, öte yandan uzman personel desteğiyle de işletme geliştirme koçluğu, iş planı hazırlama ve ilgili yönetsel alanlarda eğitim ve danışmanlık hizmetlerini kiracılarına ücretsiz sunacak.
Girişimciler, İŞGEM’ de bulundukları süre içinde, teknik altyapılarını; AR-GE, dış ticaret, satış pazarlama, işletme yönetimi, finans gibi alanlarda kendilerini geliştirerek güçlendirecek ve böylelikle rekabet güçlerini artırarak yeni pazarlara açılabilme imkânı bulabilecekler. İş hayatının deneyime ihtiyaç duydukları ilk yıllarında karşılaşabilecekleri zorlu süreçleri daha kolay geçirmelerini sağlayacak olan İŞGEM’ de yer alacak girişimciler, tesis içerisinde bulanan çok amaçlı konferans ve eğitim salonu, sergi alanı, bilişim odası, müşteri toplantı odası, kafeterya gibi ortak kullanım alanlarından da hiçbir ücret ödemeden faydalanabilecekler.
İŞGEM’ de Yer Almak İsteyen Girişimciler Nasıl Başvuru Yapmalı?
Projenin kapsadığı Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerinden gelecek, yeni iş kurmak veya işini büyütmek isteyen girişimciler, başvurularını Raufbey Mah. Adnan Menderes Bulvarı 9546. Sokak No.:79/13 Zengin İş Merkezi, Osmaniye adresinde bulunan İŞGEM Proje Ofisine şahsen gelerek yapabilecekler. Burada, proje ekibi ve KOBİ uzmanlarından detaylı bilgi alabilecek olan girişimcilerden, uygun kriterleri taşıyanların ön kayıtları yapılacak. Bu aşamadan sonra girişimcilerden iş fikirlerini kâğıda dökecekleri iş planlarını hazırlamaları istenecek. İşin geleceğe yönelik planlamasını detaylı anlatan bir rapor olan iş planının hazırlanmasında girişimcilere uzman desteği de sağlanacak.
Girişimcilerin İş Planları, Uzman Ekiple Birlikte Ücretsiz Hazırlanacak
İş planlarını hazırlarken girişimcilere, İŞGEM uzmanları tarafından ücretsiz rehberlik ve danışmanlık desteği sunularak, var ise iş planlarındaki eksiklikler giderilecek ve girişimcilerin iş hayatına daha güvenli bir şekilde başlamaları sağlanacak.
İş Planları Yarışacak
Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından, Osmaniye İŞGEM’ de yer almak isteyen girişimcilerin iş planları, bir değerlendirme komisyonu tarafından incelenecek ve uygun bulunan girişimciler, İŞGEM’ de işyeri kiralama imkanına kavuşacak. Girişimcilerin iş yapma becerileri, işin büyüme potansiyeli, yenilikçi yönleri ve sermaye yapısı gibi kriterler değerlendirmede öncelikli olacak; iş planlarında bu konuların detaylı bir şekilde anlatılması girişimciye avantaj sağlayacak.
İŞGEM’ e Kabul Edilen Girişimcileri Neler Bekliyor?
Osmaniye İŞGEM’e girmeye hak kazanan girişimcilerin iş planları incelenirken, iyileştirilmesi gereken alanlar tespit edilecek ve bu doğrultuda girişimciler için eğitim ve danışmanlık destek süreci başlatılacak. Bu süreçte girişimcilerin iş planlarında belirledikleri takvime uygun olarak, İŞGEM’ deki işyerlerine yerleşmeleri, makine- ekipman, personel ve diğer yatırımlarını gerçekleştirmeleri beklenecek.
İlerleyen dönemlerde, İŞGEM KOBİ uzmanı, aylık, üç aylık ve yıllık değerlendirme ziyaretleri düzenleyerek girişimcinin işi ile ilgili ilerleme durumunu takip edecek; gerektiğinde iş ile ilgili önerilerde bulunarak rehberlik edecek ve böylelikle girişimcinin işini geliştirmesine destek olacak.
İŞGEM’ de kiralayacakları işyerlerinde üç yıl boyunca faaliyet gösterebilecek olan girişimciler, ihtiyaç duymaları halinde üçüncü yılın sonunda, İŞGEM yönetimi ile görüşerek bu sürenin en fazla iki yıl daha uzatılması için başvuru yapabilecekler.
İlgilenen tüm girişimciler, İŞGEM Proje Ofisine aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşabilirler:
OSMANİYE İŞGEM PROJE OFİSİ
Raufbey Mah. Adnan Menderes Bulvarı 9546.Sokak No.:79/13 Zengin İş Merkezi / Osmaniye
Telefon | : | +90 (328) 802 00 97 |
Web | : | http://www.osmaniyeisgem.com |
E-Posta | : | osip@osmaniyeisgem.com |